Lekker plantaardig eten en inzichten
om je dag op smaak te brengen

Hennep pesto rosso 

# # # # # # # # #

Pesto is een van mijn favoriete smaakmakers. Het is makkelijk te maken, snel klaar en zo veelzijdig. Gebruik ze als saus op courgette-pasta of in een lasagne en garneer er je pizza’s mee. Met wat meer water erbij heb je in een handomdraai een lekkere dressing voor je salades. Maak je de pesto wat steviger, dan kan je ze gebruiken als dip. Voor elk wat wils.

Dat je het niet steeds bij de traditionele ingrediënten hoeft te houden, bewijst dit avontuurlijk pestorecept met hennepzaad.

hennep pesto rosso

Ingrediënten:

  • 1 kop zongedroogde tomaat (geweekt)
  • 1/2 kop verse basilicum
  • 1/4 kop hennepzaad

Doe alle ingrediënten samen in een keukenrobot met het hakmes en vermaal tot je de gewenste consistentie bekomt. Naar smaak meer of minder water toevoegen. Gebruik hiervoor het weekwater van de zongedroogde tomaten.

4 reacties

  1. Jackie

    Lijkt me lekker. Ik heb juist mijn hennepzaad in een afsluitbare zak gedaan. Dit ga ik dit weekend eens proberen.

  2. Mei | RawCoach

    Laat zeker weten wat je ervan vond. Ook je variaties op dit recept hoor ik graag :)

  3. marijke

    waar koop je hennepzaad?

  4. Mei | RawCoach

    Gepeld hennepzaad kan je verkrijgen bij Groene Dag (Vloesberg, BE) of My Vitality (Amsterdam, NL). Je kan bij beiden online bestellen of langsgaan in de winkel. Hennepzaad is ook in sommige natuurvoedingswinkels te vinden.