Lekker plantaardig eten en inzichten
om je dag op smaak te brengen

Wat is een groene smoothie? 

# # # # # # # # # # #

Smoothies vallen bij iedereen in de smaak, want ze zijn lekker zoet en bovendien eenvoudig te maken. Enkele vruchten uitzoeken, even blenden en klaar. Fruitsmoothies zijn heel gezond, maar met een groene smoothie kan je makkelijk nog wat extra vitamines en mineralen opdrinken. Groene smoothies maak je door fruit samen met verse bladgroenten te mixen in de blender.

Haalt daar iemand zijn neus op? Het is helemaal niet zo vies als je misschien wel denkt. In tegendeel! De zoete smaak van het fruit zorgt ervoor dat je er – naast de groene kleur – nauwelijks iets van merkt. Daarom zijn groene smoothies ideaal om meer bladgroenten te eten.

Basisrecept voor groene smoothie

Voor het beste resultaat gebruik je een krachtige blender. Dan kan je alle ingrediënten tegelijkertijd mixen. Heb je een niet zo krachtige blender, volg dan deze stappen voor een optimaal resultaat.

 • Giet een kopje water in je blender.
 • Doe de bladgroente van je keuze erbij en mix.
 • Voeg een of twee soorten fruit toe en mix opnieuw tot je een gladde drank krijgt. Tip: met banaan en/of mango krijg je een lekker romige smoothie.

Om te beginnen neem je best een niet al te bittere bladgroente, zoals spinazie of sla. Begin met een klein handvol bladgroen. Naarmate je er meer van drinkt, zal je er ook steeds meer naar verlangen en dan kan je de hoeveelheid ‘groen’ geleidelijk aan opvoeren. Voor je het weet eet je zonder veel moeite hele krop sla of een halve kilo spinazie. Je kan dan ook experimenteren met meer bittere soorten zoals boerenkool of wilde bladgroenten.

4 reacties

 1. Jan

  Mmmm die klinken altijd zo lekker dat ik ze onmiddellijk wil klaarmaken. Maar, de ingrediënten heb ik niet in huis, daarom heb ik een ideetje. Misschien kun je in de toekomst zeggen welke ingrediënten we nodig hebben voor jouw volgend heerlijk recept. (grapje hé)

 2. Mei | RawCoach

  Het zou niet slecht zijn als je altijd enkele bananen en wat sla in huis hebt :)

 3. Jackie

  Ik maak ze iedere dag en neem ook een fles mee naar het werk….heerlijk……ik kan ze niet meer missen. Zo drink ik dus iedere dag een liter green smoothie.

 4. Mei | RawCoach

  Leuk om te horen, Jackie! Dat is een goeie gewoonte :) En je raakt er inderdaad aan verslingerd.