Lekker plantaardig eten en inzichten
om je dag op smaak te brengen

Zet je tanden in een sappig leven

Lekker en bewust smullen, dat is waar het hier om draait. Op de Eet Speel Leef blog deel ik recepten en inzichten om je dag op smaak te brengen. Want wie zet er nu niet graag zijn tanden in het leven?

Van jongs af worstelde ik met darmproblemen. Zware aanvallen van prikkelbare darm deden me meerdere keren in het ziekenhuis belanden. De dokters kwamen niet verder dan me vol te pompen met medicatie. Door zelf te experimenteren met mijn voeding kwam ik steeds dichter bij de oplossing voor het probleem: een plantaardige, voornamelijke rauwe, op fruit gebaseerde voeding. Ik kreeg er niet alleen mijn vertering mee tot rust, er ging ook een hele nieuwe wereld voor me open.

De extra energieboost zorgde ervoor dat ik wil bewegen. Sporten was vroeger eerder een opgave dan een plezier. Nu hou ik ervan actief bezig te zijn en buiten mijn comfortzone te gaan. Dit zorgt er samen met mijn natuurlijk dieet voor dat ik de controle heb over hoe mijn lijf eruit ziet en wat ik ermee kan doen.

Als kind keihard gepest en een darmprobleem waardoor je je alsmaar meer gaat opsluiten, dat zorgt niet meteen voor een fantastisch zelfbeeld. Maar hoe eenvoudiger en natuurlijker je gaat eten, hoe bewuster je je wordt op alle vlakken. Dat was voor mij het startpunt om volop te gaan genieten.

Naast deze blog ben ik internationaal actief als coach, trainer en spreker. Volg me ook op http://meivanwalleghem.com